O nama

Manahost je osnovan 2018. godine sa ciljem pružanja managed WordPress hosting usluga, na insfrastrukturi poslednje generacije i prema najboljim standardima, uz pružanje profesionalne WordPress tehničke podrške. Iskustva sa domaćim provajderima su pokazala da je potrebno novo rešenje, namenjeno isključivo WordPress korisnicima.

Iskrena i pravovremena komunikacija sa našim klijentima je apsolutni prioritet na kojem se zasniva kompletna usluga.

Naš cilj je pružanje vrhunske usluge uz odlične preformanse. Cilj nikada neće biti takmičenje sa drugim kompanijama i ubedjivanje potencijalnih klijenata da predju kod nas i koriste naše usluge. Mi smo se jednostavno odlučili da radimo ono što najbolje znamo.

Celokupna ekipa ima višegodišnje iskustvo u radu sa WordPressom i pružanju kompletnih usluga – od izrade WordPress sajtova i njihove optimizacije, do rešavanja problema i unapredjenja postojećih sajtova.

Zašto se bavimo ovim poslom?

Svi smo se prvenstveno bavili izradom WordPress sajtova isključivo za strane klijente, jer na domaćem tržištu jednostavno postoji ogroman broj “dečaka iz komšiluka” koji koriste neupućenost ljudi da im preko vikenda urade “kakav-takav” sajt za 50 evra. Time stvaraju potpuno pogrešnu sliku o stvarnim cenama usluga i nanose ogromnu štetu ozbiljnim firmama koje zaista pružaju vrhunsku i kvalitetnu uslugu.

Tokom rada sa tim klijentima, često smo dolazili u situaciju da nas klijenti pitaju za hosting sajtova, kojeg provajdera bi smo im preporučili, javljali se sa problemima na hostingu pitajući za rešenje i tražeći pomoć, jer tamošnja podrška je ili bila nedostupna ili nedovoljno stručna u radu sa WordPress-om. Pored toga, hosting kompanije su često menjale vlasničku strukturu, način pružanja usluga, cene i naravno – kvalitet.

Odlučili smo da nešto promenimo po tom pitanju i klijentima ponudimo kompletnu uslugu – izradu WordPress sajtova i hosting, uz profesionalnu tehnučku podršku. Kompletnu infrastrukturu smo podredili i optimizovali za WordPress hosting i naišli na odlične reakcije klijenata. S obzirom da smo već posedovali višegodišnje iskustvo sa WordPress-om i više nego dovoljno iskustvo u administraciji serverske infrastrukture, nije bilo većih prepreka da počnemo i nezavisno da pružamo hosting usluge.

Od 2018. godine smo odlučili da istu uslugu pružimo i domaćim klijentima, s obzirom da nismo naišli ni na jednog jedinog provajdera u Srbiji koji nudi ovu vrstu hostinga. Većina provajdera nudi tradicionalni cPanel shared, vps i dedicated hosting. Mi se razlikujemo u tome što koristimo globalnu infrastrukturu nekoliko vodećih cloud platformi: Google Cloud, Vultr i Digital Ocean. Ne bavimo se preprodajom njihovih usluga, već koristimo njihove kapacitete za našu sopstvenu infrastrukturu.